Held van de maand: Mariska

Held van de maand: Mariska – In strijd met de ziekte van Lyme tijdens de corona tijd

Held van de maand: Mariska – In strijd met de ziekte van Lyme tijdens de corona tijd

Deze maand willen we onze super Held Mariska (25) uitlichten. Mariska heeft zich altijd geweldig ingezet voor TaskHero. Geen klus was haar te veel en met vol enthousiasme stond ze altijd klaar bij haar opdrachtgevers! Helaas is haar leven 7 jaar geleden, door de ziekte van Lyme, volledig omgeslagen en zit ze nu al 3 weken in thuisquarantaine. In deze blog interviewen wij onze held van de maand over haar verhaal in de strijd met de ziekte van Lyme tijdens de corona tijd.

Hoi Mariska, hoe heb je je tijd bij TaskHero ervaren?

“Ik heb een geweldige tijd gehad bij Taskhero! Hier kreeg ik de mogelijkheid om kennis te maken met diverse bedrijven, bedrijfsculturen en werkzaamheden. Ik vond het erg leuk dat er zoveel variatie in het werk zat. De ene keer stond ik bij FC Utrecht, dan deed ik weer diverse kantoorklussen of werkte ik op een event. Via hen heb ik ook twee vaste kantoorklussen gehad, waar ik het erg naar mijn zin had en veel geleerd heb. Het sloot perfect aan bij mijn studie Small Business & Retail Management, die ik op dat moment volgde.”

Kleine dingen zoals douchen werden een dagtaak voor mij

En toen gebeurde er iets heel onverwachts, kun je daar wat over vertellen?

“Mijn leven werd 7 jaar geleden volledig omgegooid. Door een tekenbeet kreeg ik de ziekte van Lyme. Dit heeft mijn leven compleet stil gelegd en daardoor is mijn wereld heel klein geworden. Deze bacteriën zijn sluipmoordenaars en hebben mijn lichaam van top tot teen aangetast. Helaas werd de ziekte van Lyme te laat geconstateerd, waardoor de Borrelia bacterie zich door mijn hele lichaam heeft kunnen verspreiden. Ik kreeg last van veel symptomen en pijnklachten, waardoor mijn leven eigenlijk stil ging staan.” 

Wat voor impact had de diagnose op je? 

“Ik was 19 en stond voor mijn ziekte vol in het leven. Ik deed een fulltime hbo-opleiding, werkte daarnaast 20 uur op kantoor en werkte ook nog voor vier andere bedrijven op flexibele basis. Daarnaast sportte ik een paar uur per week en genoot van het sociale leven. De ziekte kwam als een klap. Een hele lange tijd heb ik niets gekund. Ik was dood en doodziek en kon nauwelijks nog uit bed of van de bank komen. Kleine dingen als douchen waren een dagtaak voor me. Ik was enorm uitgeput, alsof ik een zware griep onder de leden had die nooit meer overging, elke dag ontzettende hoofdpijn, koortsaanvallen, hartkloppingen, brandende zenuwpijn, gewrichtspijn, spierpijn, ontstekingen, duizeligheid, misselijkheid en ga zo maar door.” 

Kun je behandeld worden voor de ziekte?

“Doordat de bacterie al zodanig verspreid was door mijn lichaam, konden de artsen konden niks meer voor mij betekenen, maar zelf heb ik de strijd niet opgegeven. Al bijna 7 jaar heb ik maar 1 wens en dat is weer gezond worden! Ik verlang er zo naar om weer te kunnen werken, mij nuttig te voelen, te sporten, mijn dromen waar te maken en sociale activiteiten te kunnen ondernemen.

Ruim twee jaar geleden had ik een behandeling gevonden die mij mijn gezondheid weer kon teruggeven. De behandeling heeft al een groot deel van de Borrelia bacteriën in mijn lichaam gedood. Nu zijn we bezig om de restjes te behandelen en mijn immuunsysteem te stimuleren zodat mijn lichaam kan herstellen van de schade. Ik ben ontzettend dankbaar dat deze behandeling wel aan slaat! Hierdoor kon ik langzaamaan weer kleine activiteiten ondernemen, zoals een wandeling, boodschappen, even op visite gaan. Hierdoor werd mijn wereld weer wat groter.” 

Door het coronavirus is mijn wereld onverwachts weer kleiner geworden

En hoe gaat het nu met je?

“Helaas is door de uitbraak van het coronavirus mijn wereld onverwachts weer kleiner geworden.

Door de ziekte van Lyme behoor ik tot de risicogroep en is het belangrijk dat ik binnen blijf. Ik zit al bijna 3 weken in quarantaine en ben totaal afgezonderd van de wereld. Ik kan mijn familie en vrienden niet meer zien, ook mijn ouders en zusje niet. Dit valt mij heel erg zwaar, ik mis ze. Gelukkig kan ik nog wel videobellen, maar dat voelt toch anders dan wanneer ze tegenover je zitten en ik ze een knuffel kan geven.

Ik wil iedereen op het hart drukken om zich te houden aan de maatregelen van de overheid. Al is het niet voor jezelf, dan wel voor andere mensen in de samenleving. Er zijn veel mensen die tot de risicogroep behoren en hier enorm gebaat bij zijn. Alleen samen kunnen we de snelle verspreiding en de gevolgen van het virus beperken.”

Hoe kunnen mensen je nog meer helpen?

“Samen met mijn team zou ik mee doen aan de Loop voor Lyme, om geld op te halen voor mijn behandelingen. Er is helaas veel geld nodig om mijn behandelingen te kunnen financieren. Door de maatregelen van de overheid en natuurlijk door de gezondheidsrisico’s kan deze loop niet doorgaan op 4 april. De teams zullen later dit jaar een andere prestatie leveren voor de donaties. Er kan gedoneerd worden op een van mijn teamleden. Dit bedrag wordt rechtstreeks naar mij overgemaakt. De stichting zit hier dus niet tussen. Het opgehaalde bedrag wordt volledig besteed aan mijn behandelingen, onderzoeken, medicatie en supplementen.

Voor elke donatie ben ik natuurlijk ontzettend dankbaar en helpt mij dichter bij mijn doel te komen: werken aan mijn genezing en weer te kunnen genieten van al het moois in het leven. Mijn team en ik zijn vastberaden om de tegenprestatie te leveren dit jaar, maar voor nu blijven we veilig binnen!”

Wij zijn ontzettend trots op Mariska en hoe zij met haar situatie omgaat. We willen je veel gezondheid toewensen en steun in deze roerende tijd. Voor ons ben je een echte super Held!  

Wil je graag reageren op het verhaal van Mariska of heb je vragen? Neem hier contact op met Mariska.

Wil jij Mariska steunen? Dat kan via: https://www.lopenvoorlyme.nl/team/team-love-m/

Geplaatst in Aan de slag als Held.