hitteproof thuiswerken

Tips om met deze warmte productief thuis te werken

Hitteproof productief thuiswerken

Daar is ’ie dan! De Nederlandse zomer. We hebben er even op moeten wachten, maar de zon heeft ons gevonden. We verbreken zelfs hitterecords! Maar, wacht… waar is de airco? Met deze hoge temperaturen zal je misschien de airco van kantoor missen. Wij van TaskHero snappen dat en geven jou daarom 5 tips hoe jij deze zonnige thuiswerkperiode hitteproof productief kunt thuiswerken.

1. De ventilator is je beste vriend

Sam, onze held van de administratie, houdt met de ventilator zijn hoofd koel tijdens de moeilijkste berekeningen. Klinkt logisch, bijna heel Nederland maakt gebruik van de ventilator. Maar probeer het eens met een koud voorwerp voor de ventilator. Bijvoorbeeld een flesje met bevroren water. Doordat de ventilator de lucht langs dit flesje met ijs blaast, kan jij genieten van een heerlijk koel briesje. Bijna of je op het strand zit!

2. Het geheim van het voetenbadje

Haal je voetenbadje, emmer, pan of make-up doos van je moeder maar tevoorschijn. Alles waar water en jouw voeten in kunnen, gaat jou redden deze zomer! Onze marketingheld Floor geniet iedere dag van een koud voetenbadje terwijl zij de mooiste beelden maakt. Door jouw voeten (of handen) te koelen met koud water, koelt jouw hele lichaam af en kun je er weer even tegenaan. Geen fan van een voetenbadje, maar wil je wel graag afkoelen? Trek dan in ieder geval je sokken uit, dan kunnen jouw voeten de warmte kwijt. 

3. Kom maar op met die pittige maaltijd!

Onze nieuwste aanwinst Marjolein is gek op het uitproberen van nieuwe, pittige gerechten. En wat blijkt, van het eten van een pittig gerecht koel je af. Het klinkt misschien een beetje dubbel, want door het eten van een pittig gerecht krijg je het juist warm. Maar omdat jij het extra warm krijgt, gaan jouw poriën open. Hierdoor verlies je op den duur jouw warmte en koel jij af. Dit geldt ook voor een douche en dranken. Drink warme dranken en neem een warme douche, hierdoor koel je af. 

4. Verander jouw werktijden

Een werkdag van 11 tot 7, dat is Marinka haar grootste wens. ’s Ochtends rustig kunnen opstarten en dan ’s middags en ’s avonds knallen om de leukste klussen voor jou binnen te halen. En dit advies geeft ze ook graag aan jou: wees flexibel met jouw werktijden. Door op andere tijden te werken, kun jij op de warme momenten een pauze nemen zodat jij heerlijk de verkoeling op kunt zoeken. Zo blijf je productief. 

5. Geeeeeen bakkie koffie

Ik, de grootste koffieleut van kantoor, heb helaas tijdelijk afscheid genomen van mijn welgeliefde cappuccino’s. Door het drinken van cafeïne verhoogt je lichaamstemperatuur. En als je het dan al warm hebt, krijg je het alleen nog maar warmer. Ik neem nu in plaats van cappuccino’s een glaasje ijskoude siroop, heerlijk! En goed voor de suikers met dit warme weer.

Werkt dit allemaal niet voor jou? Dan heeft Tessa, de drijvende kracht achter TaskHero, de ultieme tip voor jou. Neem een dag vrij en ga op het strand zitten! Maar doe het wel verstandig voor zowel jezelf als voor de natuur. Dus houdt afstand en ruim al je afval netjes op. Iedereen blij! 

Geplaatst in Aan de slag als Held.