vacatures na corona

Vacatures, waar vind je ze nog na corona?

Vacatures, waar vind je ze nog na corona?

De coronacrisis heeft de vacaturemarkt flink op zijn kop gezet. Waar er eerst een overschot aan banen was, is er nu een overschot aan mensen die een baan willen. Sinds het begin van de coronacrisis zijn 74.000 mensen hun baan verloren en is 40% van de vacatures verdwenen. Maar de coronacrisis is anders dan eerdere crisissen. Waar bij eerdere crisissen de gevolgen in iedere sector voelbaar waren, zijn er tijdens de coronacrisis sectoren die een groei realiseren. Er zijn zelfs 45.000 mensen die een baan hebben gevonden tijdens de coronacrisis! Nu hoor ik je denken: Waar vind ik nog een vaste baan in deze tijd? In deze blog lees je alle ins- en outs over de vacaturemarkt zodat jij precies weet waar je aan toe bent en waar je kansen liggen.   

De vacaturemarkt in tijden van corona

De vacaturemarkt heeft een dreun gehad. De coronacrisis heeft rake klappen uitgedeeld en 40% van de vacatures is komen te vervallen. Maar er is hoop nu de overheid de maatregelen tegen het coronavirus is gaan versoepelen. De economie krabbelt rustig aan op en de vacatures worden weer opengesteld. In juni 2020 was er zelfs een stijging te zien van 7% in het aantal openstaande vacatures. Dat betekent 7% meer kans op een baan voor jou!

Al vanaf het begin van de coronacrisis hebben sommige bedrijven het lastiger dan anderen. De winkels en horeca bij jou in de buurt zagen hun klanten wegblijven, terwijl online winkels een ongekende omzet draaiden. Ook de zorg draaide overuren. Deze verschillen zijn terug te zien in de vacatures. Op de arbeidsmarkt is momenteel veel vraag naar: zorgmedewerkers, ICT’ers, logistiek medewerkers en technische beroepen in bijvoorbeeld de bouw of energievoorziening. Weinig vraag is er naar managementfuncties en economische en administratieve functies. 

Andere factoren die de vacaturemarkt beïnvloeden

Naast dat de coronacrisis roet in het eten gooit op de vacaturemarkt, zijn er ook enkele andere factoren die de arbeidsmarkt veranderen. Belangrijke factoren hierbij zijn digitalisering, automatisering en robotisering. Deze factoren veranderen de manier van werken. Hierdoor veranderen of verdwijnen er banen, maar er komen ook weer andere banen voor terug. 

Maar welke banen veranderen of verdwijnen? En naar welke banen komt meer vraag? De komende jaren wordt opleiding steeds belangrijker. Uitvoerende beroepen, zoals logistiek werk, zullen op den duur worden overgenomen door robotisering. Het gevolg hiervan is dat er meer vraag is naar hoogopgeleiden. Beroepen waar (voorlopig) ook vraag naar zal blijven, zijn beroepen waar processen niet eenvoudig te automatiseren zijn. Denk hierbij aan het kappersvak, de bouw of stewardessenwerk.  

Wat betekent dit voor jou?

Op korte termijn liggen jouw arbeidskansen in de sectoren die extra drukte ervaren door de coronacrisis. Denk hierbij aan de zorg, de magazijnen van online winkels of ICT. Maar ook de horeca en winkels openen hun deuren weer voor nieuwe medewerkers. Helaas zijn deze laatstgenoemde sectoren nog wat onzeker door een mogelijke tweede golf van het coronavirus. Wanneer deze komt, is de kans groter dat de horeca en winkels haar deuren opnieuw sluiten en de vraag naar nieuwe medewerkers afneemt. 

Variatie aan werkzaamheden. Dit zal een heel belangrijk onderdeel zijn in de vacatures en banen van de toekomst. Banen met uitgebreid takenpakket zijn minder makkelijk te vervangen door robots. Hierdoor ben jij zeker van een baan in de toekomst. Voorbeelden van banen die niet makkelijk vervangbaar zijn door robots, zijn banen met veel mensencontact. Bijvoorbeeld de zorg, winkels of de horeca. Maar ook banen waarbij maatwerk een belangrijk rol speelt zullen in de toekomst niet snel verdwijnen. Dus aan alle handige handjes en creatievelingen van Nederland: er is een mooie toekomst voor jullie weggelegd! 

Past het bovenstaande profiel misschien niet helemaal bij jou? Maar ben jij het pareltje van jouw vak? Het schaap met vijf poten? Of gewoon een hele harde werker die bereid is door het vuur te gaan? Trek dan gewoon de stoute schoenen aan en solliciteer! Onze ervaring is dat bedrijven altijd op zoek zijn naar helden zoals jij!

Geplaatst in Aan de slag als Held.