Uitzendwerk belangrijk

Waarom werkervaring zo belangrijk is bij het vinden van een baan

Waarom werken zo goed voor jou is!

Relevante werkervaring. Het is een vereiste wat je in iedere vacature tegenkomt. Maar waarom is werkervaring zo belangrijk? Is werkervaring belangrijker dan een opleiding geworden? En hoe bouw jij deze ervaring op? In deze blog vertellen wij jou alles wat je moet weten over werkervaring en welke werkervaring relevant is voor jouw CV

Waarom is werkervaring belangrijk?

Werkervaring zegt veel over jou al persoon. Wanneer jij al veel ervaring hebt opgedaan voor jouw eerste echte baan, zien veel werkgevers dit als een teken dat jij ambitieus en leergierig bent. Bedrijven vinden werkervaring belangrijk omdat jij dan al ervaring hebt met verschillende bedrijfsculturen. Door jouw ervaring ben jij jezelf bewust van de gang van zaken binnen een bedrijf en kan jij omgaan met verantwoordelijkheden. Ook zien potentiële werkgevers jouw werkervaring als een pijler voor de toekomst. Heb jij het werk wat jij graag wil doen al enige tijd naar tevredenheid gedaan? Dan zal het in de toekomst ook goed moeten komen. 

Is werkervaring belangrijker dan opleiding?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat een opleiding alléén niet meer genoeg is voor een baan. Ervaring is een vereiste. Wij van TaskHero hebben de ervaring dat bedrijven een eerste selectie maken op basis van opleiding. Dus een opleiding is zeker belangrijk. Pas nadat kandidaten zijn geselecteerd op basis van opleiding, wordt er gekeken naar ervaring. Dus een mooi diploma op zak, maar nog geen relevante werkervaring? Don’t get disappointed! Toch lastig om een baan te vinden? Kijk dan eens naar traineeships. Zo kan jij werkervaring opdoen en verdien jij óók geld voor de kost. 

Hoe kan je werkervaring opdoen?

Werkervaring kan je op veel verschillende manieren opdoen. Een goed voorbeeld van werkervaring is jouw stage. Heb jij die op jouw CV staan? Bij jouw stage doe jij relevante werkervaring op omdat jij al bezig bent met jouw toekomstige baan. Kan jij deze ervaring niet opdoen tijdens een stage? Geen zorgen, er is geen man overboord! Als jij het leuk vindt om jouw studie in de praktijk te brengen, kun jij aan de slag gaan als werkstudent. Eigenlijk is dit een soort van stage, maar dan beter betaald. Helaas krijg je er alleen geen opleidingspunten voor.

Dit is hoe TaskHero jou kan helpen bij het opdoen van werkervaring

Wij bij TaskHero kunnen jou helpen bij het opbouwen van een mooi CV. Dit doe jij bij TaskHero door veel verschillende ervaringen op te doen. In onze app hebben wij de tofste en meest uiteenlopende klussen voor jou klaar staan. Zo kun jij bij veel verschillende bedrijven en in diverse sectoren ervaring opdoen. Zet jij dan ook nog op jouw CV dat jij flexibel bent en een groot aanpassingsvermogen hebt? Dan kan het in ons optiek niet meer misgaan! Dus wil jij vast aan de weg timmeren voor jouw toekomstige baan? Schrijf je dan nu in, vul je beschikbaarheid in en werk mee aan de tofste klussen!

app.taskhero.nl

Geplaatst in Aan de slag als Held.