Altijd met plezier naar het werk gaan: zo doe je dat

Altijd met plezier naar het werk gaan: zo doe je dat

Met deze 5 tips word jij weer blij van je werk!

Wat kun je doen om weer met plezier naar je werk  te gaan? We zijn eens gaan brainstormen over hoe wij ons werk uitdagend houden. Lees hier onze praktische tips om ook jouw dag op de werkvloer leuk te maken.

1. Zorg dat je uitgedaagd wordt in je werk

Ook als je jezelf ontzettend verveeld, zijn er altijd wel manieren om het toch leuk te maken. Houd de tijd bij. Hoe lang doe je eigenlijk over je taken? En probeer dit de volgende keer sneller te doen. Maak er een wedstrijdje van!

2. Stel jezelf een doel voor de dag

Zo weet je per dag waar de focus  ligt en heb je het gevoel echt iets af te hebben als je naar huis gaat. Als je afwacht en wel ziet wat voor werk er ligt is het voor je gevoel nooit af.

3. Maak een to do list

Dit betekent dat je lekker af kan gaan strepen als je een opdracht hebt voltooid. Zo maak je niet alleen een doel maar ook taken. Dit betekent dat je vaker door mag strepen, jeej!

4. Onderneem zelf iets binnen het bedrijf

Organiseer een bedrijfsfeest of plak een mooi goed doel aan het bedrijf. Hiermee geef je jezelf meer en andere taken. Daarnaast verbeter je de sfeer op het werk met dit soort leuke acties.

5. Ga het gesprek aan met je leidinggevende

Vertel waar je mee zit en kom zo mogelijk zelf al met oplossingen. Oplossingen zijn bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid krijgen, de werkzaamheden anders oppakken of groeien door een opleiding erbij te volgen. Als het goed is wil je groeien binnen het bedrijf: geef aan dat je meer aankan op dit moment. dat is uiteindelijk alleen maar goed nieuws voor je leidinggevende.

Verveel je je nog steeds ontzettend tijdens je werk, terwijl je deze tips allemaal opgevolgd hebt? Onderzoek dan of je niet beter verder kan gaan kijken. Bij TaskHero ben je altijd welkom om klusjes op te pakken. Neem is een kijkje op www.taskhero.nl .

 

 

Geplaatst in Aan de slag als Held.